Berlinkorren – Andréa Räder

från metropolen Berlin

Törnrosas slott

| Inga kommentarer

Varför inte ge sig ut på nya vägar, som till exempel Magdeburg, tolv mil väster om Berlin. Här finns en gammal kyrka och ett helt kvarter ritat av konstnären Hundertwasser (kommer i nästa inlägg). Det var dit vi skulle egentligen. Men då jag är en usel kartläsare och maken blandar ihop höger och vänster – någon gps har vi förstås inte heller – blir det som det blir. Det vi tror är centrum, visar sig vara utkanten. Och där, bortom en liten avtagsväg, tronar detta fantastiska Törnrosaslott.
MagdeburgBrygg3
Lianer och grönska håller bokstavligen på att sluka hela byggnaden. Inte ens prinsen lyckas ta sig in.
prinsen
Återigen grips jag av magin och skönheten i detta förfall och hoppas förstås att någon har råd att förbarma sig och rädda denna stolta byggnad där varje detalj är utformad med kärlek och möda och känsla för material och form. En gång i tiden bryggdes här öl, diamantöl. Och bryggeriet heter Diamant Brauerei.
MagdeburgBrygg4
Se bara så vackert handslaget tegel är jämfört med det industriellt tillverkade.MagdeburgBrygg5
Andréa Räder/berlinkorren

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.