Berlinkorren – Andréa Räder

från metropolen Berlin

Kastanjerna blommar

| Inga kommentarer

Det finns många fina boklådor i Berlin, en av dessa är Buchkantine i stadsdelen Moabit. Att boklådorna överlever beror på en enda sak: fasta bokpriser! Istället för bokpriser konkurrerar man med kvalité och service. Man värnar om sina kunder och försöker hitta en nisch som funkar. På Buchkantine är det kombinationen böcker och mat.Bokhandeln drivs av två tjejer som båda är ”gelernte Buchhändlerin”. Det betyder att de är utbildade bokhandlare, en utbildning som tar tre år. Och det märks att de är proffs. Sortimentet är noga utvalt och böckerna snyggt skyltade. I bokhandeln finns även ett lekrum för de allra minsta, och så här ser barnboksavdelningen ut.Lite svenskt hittar jag på hyllan.Mat kan beställas fram till kl. 22.00. Man kan sitta och mysa inomhus eller ute på terrassen under lönnens gröna blad.Ett stenkast från Buchkantine flyter floden Spree. Båttrafiken har vaknat till liv igen och Fortuna glider förbi.Någon läser en bok. Det är vår i Berlin.Andréa Räder/berlinkorren

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.